Particulieren

Dick’s Autoschade is een aangewezen schadeherstelbedrijf voor alle verzekeringsmaatschappijen. De financiële afwikkeling regelen wij rechtstreeks voor u. Natuurlijk kunnen wij ook uw auto herstellen als de schade voor uw eigen rekening is. Vraag hiervoor naar de speciale voorwaarden, eventueel is hiervoor een financiering mogelijk.

Totaal verlies…wat is dat? 
Financieel total-loss betekent dat de herstelkosten en restantwaarden bij elkaar opgeteld hoger zijn dan de dagwaarde. De restwaarde is de waarde van de auto in niet herstelde toestand en de dagwaarde is de waarde van de auto op het moment voor het ongeval.

Voorbeeld : dagwaarde is € 10.000 en de herstelkosten € 8.000 De restantwaarde is € 3500,-. Het uit te keren bedrag van de verzekeringsmaatschappij wordt dan (dagwaarde minus restantwaarde) € 6500. En omdat de herstelkosten duidelijk hoger zijn dan € 6500,- is er sprake van total-loss.

Hoe kan ik schade verhalen op de tegenpartij 
In alle gevallen kunt u een Europees schadeformulier invullen en de tegenpartij erop wijzen dit zo snel mogelijk op te sturen naar zijn eigen verzekeringsmaatschappij. Neem eventueel uw schadeformulier mee bij intake.

Vervolgens stelt u de tegenpartij aansprakelijk via uw tussenpersoon of rechtsbijstandverzekeraar. Daarna laat u het schadebedrag +/- door een taxateur van Dick’s Autoschade begroten. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal afhankelijk van het schadebedrag een expert naar uw auto laten kijken. Het is verstandig om dit bij Dick’s Autoschade te laten doen.

Als het overeengekomen bedrag bekend is wil dit niet zeggen dat het geld direct beschikbaar is. Pas als de tegenpartij schuld erkent en alle administratieve handelingen zijn verricht zal er betaald worden. In de tussenliggende periode moet u in de meeste gevallen het schadebedrag zelf voorschieten. U heeft wel recht op de wettelijke rente van de tussenliggende periode. De taxatiekosten worden in rekening gebracht maar zullen wij weer crediteren als de auto voor reparatie wordt aangeboden.

Wilt u niet wachten tot het geregeld is dan kunnen wij hiervoor meestal een oplossing bieden.
Tijdens de herstelperiode kan 75% van de huurnota worden ingediend bij de tegenpartij. In geval van total loss kan in de meeste gevallen maximaal 14 dagen autohuur in rekening worden gebracht en ook hier geldt 75% van de nota. Vraag hiervoor echter naar onze speciale voorwaarden.

Hoe werkt het Waarborgfonds?
Het Waarborgfonds keert geld uit aan benadeelden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig. Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades. Voorwaarden waaraan moet worden voldaan om uw claim succesvol te maken bij het

Waarborgfonds zijn o.a.: 

  • aangifte doen bij de Politie
  • getuigenverklaring(en) aanleveren
  • vast moet staan dat schade door ander motorvoertuig voertuig is toegebracht
  • schade hoger is dan € 136,-

Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met Dick’s Autoschade Tel: 010-4357474